Hemija Commerce

Heljda | Proizvodnja i prerada zdrave hrane, bezglutenskih i organskih proizvoda

Proizvodi - Ostalo

Griz od heljde

Dobija se izmeljavanjem heljdinog belog brašna. Veoma je hranljiv, pa je koristan za ishranu, kako dece, tako i odraslih.

Težina: 500g

 

Transportno pakovanje: 12 kom

Griz od heljde

Griz od prosa

Proso je visoko hranljiva, bezglutenska hrana slična Heljdi i vrlo lako varljiva. Jedna je od najmanje alergenih namirnica uopšte, tese preporučuje skoro svima bez ograničenja. Blagog je i lagano orašastog ukusa, sa sadržajem belančevina od skoro 15%, bogato vitaminima B kompleksa, vlaknima i mineralnim materijama kao što su gvožđe, magnezijum, fosfor i kalijum.

Težina: 500g

Transportno pakovanje: 12 kom

Griz od prosa

Pirinčani griz

Pirinač je izvanredno hranljiv (360 kalorija u 100g), siromašan je mastima, ali je bogat skrobom, što ga čini lako svarljivim. Bogat je mineralima, ima najviše fosfora, (116 miligrama) i kalijuma, a nešto manje magnezijuma, kalcijuma, mangana, gvožđa, sumpora, bakra, cinka, fluora i kobalta. Od vitamina ima najviše E i B vitamina. Zbog svojih bioloških vrlina pirinačje oduvek bio ne samo hrana već i lek.

Težina: 500g

Transportno pakovanje: 12 kom

Pirinčani griz

Mekinje od spelte

Mekinje od spelte se dobijaju od samlevene spelte .Spelta se razlikuje od ostalih pšenica zato što zrno spelte ostaje u plevici i nakon žetve. Mekinje sadrže veliki deo biljnih vlakana sa spoljašnjeg dela zrna spelte, ugljene hidrate, nezasićene masne kiseline, natrijum, vitamine itd. Imaju intenzivan ukus spelte, koja ima ukus orašastih plodova.

Težina: 300g

Transportno pakovanje: 12 kom

Ovsene mekinje

Ovsene mekinje mogu da uvecaju svoj obim 20 do 40 puta upijanjem vode, omogućavajući da se napuni želudac sa manje unete hrane, pa je samim tim veoma dobro dijetetsko sredstvo. Služi kao odlična preventiva protiv povišenog holesterola i srčanih oboljenja i sprečava nagle skokove šećerau krvi. Takođe su vrlo dobro sredstvo protiv opstipacije.

Težina: 500g

Transportno pakovanje: 12 kom

Ovsene mekinje

Pšenične mekinje - organske

Mekinje su deo omotača pšeničnog zrna. Bogate su balastnim materijama (celulozom i hemicelulozom). Balastne materije nadražuju zidove creva i utiču na aktiviranje raznih funkcija creva (peristaltika i sekrecija) i imaju laksativno dejstvo. Sadrže veće količine rastvorljivih celuloznih vlakana i kao takve mogu imati uticaj na smanjenje holesterola i prevenciju srčanih oboljenja. Odlikuju se visokim sadržajem vitamina B grupe i biološki vrednih proteina. Sadrže gluten. Sertifikovani organski proizvod.

Težina: 500g

Transportno pakovanje: 12 kom

 

Pšenični griz - organski

Ovo je namirnica koja se dobija mlevenjem pšenice iz središnjeg dela zrna. Karakterišu ga blago žuta boja, ujednačena granulacija i velika moć upijanja. Prirodan je proizvod, bez dodatka aditiva i konzervansa. Koristi se za ishranu dece i odraslih osoba. Ova primena je opravdana visokom nutritivnom vrednošću. Pšenični griz se može upotrebiti kao osnova ili dodatak slanim i slatkim jelima.Sertifikovani organski proizvod.

Težina: 500g

Transportno pakovanje: 12 kom